Turvailmoitus

Turvailmoitus

Britax MAX-FIX -turvaistuimen olkapehmusteiden vaihtaminen

Ulm, lokakuu 2013 - Warentest-säätiö ja saksalainen ADAC-autoliitto ovat lähiaikoina testanneet 16:ta autojen turvaistuinta. Tässä testissä Britax MAX-FIX -turvaistuin (ryhmä 0+/1; vastasyntyneestä 18 kg:aan) sai turvallisuudessa ja käytettävyydessä/ergonomiassa arvosanan hyvä, mutta siitä huolimatta tuotteelle myönnettiin vain kokonaisarvosana heikko. Tämä johtui siitä, että tuotteesta löydettiin haitallisia aineita, jotka saattavat olla vaarallisia.

Arvosana heikko (5,5) perustui MAX-FIX-turvaistuimen olkapehmusteissa havaittujen mahdollisesti haitallisten aineosien (PAH-yhdisteiden) korkeampiin pitoisuuksiin. PAH-yhdisteet ovat oheistuotteita, joita muodostuu muovien valmistusprosessia ja jotka eri viralliset tahot ovat luokitelleet mahdollisesti haitallisiksi aineiksi. Haluamme tässä yhteydessä korostaa, että MAX-FIX-turvaistuin on hyväksytty lainmukaisten vaatimusten (esim. REACH-yhdenmukaisuuden) mukaisesti eivätkä nämä aineosat ole kiellettyjä missään lainmukaisissa vaatimuksissa. Warentest-säätiö tekee testinsä lainmukaisten vaatimusten mukaisesti ja päivittää testausprotokollaansa jatkuvasti.

Oma sisäinen testausprotokollamme sisältää yli 144 erilaista kemikaalia ja perustuu EU-direktiiveihin, voimassa oleviin julkaistuihin standardeihin, markkinoilta saatuihin kokemuksiin ja testauslaboratorioiden suosituksiin. Me päivitämme omaa sisäistä testausprotokollaamme jatkuvasti ja tarkastelemme eri lähteitä voidaksemme varmistaa, että testimme täyttävät kaikki lainmukaiset vaatimukset. Haluammekin siis varmistaa, että Warentest-säätiön testeissä havaitsemat PAH-yhdisteet huomioidaan välittömästi.

On itsestään selvää, että me (aivan kuten sinäkin) otamme tämän arvostetun ja riippumattoman testausinstituutin tiedot vakavasti. Sen vuoksi olemmekin käynnistäneen prosessin uusien olkapehmusteiden kehittämiseen täysin ilman haitallisia aineita. Ne eivät siis enää sisällä Warentest-säätiön testeissä havaittuja, mahdollisesti haitallisia aineosia. Uudet olkapehmusteet on hyväksytty käytettäviksi yhdessä MAX-FIX-turvaistuimen kanssa. Lisäksi olkapehmusteet tutkittiin kemikaalien (mukaan lukien mainittujen PAH-yhdisteiden) varalta ja todettiin, etteivät ne sisällä haitallisia aineosia. Täysin uusi olkapehmuste on helppo tunnistaa uuden muotoilunsa ansiosta.

Me vaihdamme nyt kaikkien sekä omissa että jälleenmyyjiemme varastoissa olevien MAX-FIX-turvaistuimien olkapehmusteet. Jos olet juuri ostanut MAX-FIX-turvaistuimen, tarjoudumme vaihtamaan olkapehmusteet maksutta. Näin voit jatkossakin käyttää tuotetta turvallisin mielin ja luottaa tuotteeseen.

Jotta kaikki tämä sujuisi mahdollisimman sujuvasti, tarjoamme sinulle kaksi eri vaihtoehtoa olkapehmusteiden maksuttomaan vaihtamiseen: voit vaihtaa olkapehmusteet liikkeessä, josta olet ostanut turvaistuimen, tai voit ottaa yhteyttä Britax asiakaspalveluun.

Suomen Britax asiakaspalvelun yhteystiedot ovat:

Sähköposti: service.fi@britax.com
Puhelinnumero: 09-3436010

Saat yhdessä uusien olkapehmusteiden kanssa ohjeet, joiden avulla vaihtaminen sujuu kätevästi. Olemme myös tehneet lyhyen videon, jossa opastetaan pehmusteiden vaihtamisessa.

Voit katsoa videon linkistä:

Seuraavasta linkistä voit ladata olkapehmusteiden vaihto-ohjeet:

MAX-FIX-olkapehmusteiden vaihto (PDF)

Jos olet juuri äskettäin ostanut MAX-FIX-turvaistuimen etkä ole varma, onko istuimessasi jo uudet olkapehmusteet, voit tarkistaa tämän seuraavien kuvien avulla:

 

vanha uusi

Haluamme lisäksi korostaa, että Warentest-säätiön testissä MAX-FIX-turvaistuin sai turvallisuuden ja käytettävyyden/ergonomian osalta arvosanan hyvä. Turvaistuin testattiin myös Ruotsissa PLUS-testillä tässä testissä asetetaan Warentest-säätiön/ADACin testiä enemmän painoa suuremmille nopeuksille ja dynaamisille vaatimuksille. Tähän mennessä vain yhdeksän turvaistuinta on läpäissyt PLUS-testin onnistuneesti MAX-FIX on yksi niistä.

Sen vuoksi voitkin olla varma, että lapsesi matkustaa turvallisesti MAX-FIX-turvaistuimessa.